Illustration Consiliul Convenției primarilor

Convenția primarilor privind clima și energia a intrat într-o nouă etapă a istoriei sale odată cu lansarea Consiliului european al Convenției primarilor, reafirmând astfel inițiativa ca o mișcare politică unică, condusă de primari.

Lansat la 10 februarie 2017, Consiliul este compus inițial din 7 primari și reprezentanți locali aleși:


- Anne Hidalgo, primarul orașului Paris (Franța), membră a Consiliul politic al Convenției mondiale
- Daniel Termont, primarul orașului Gent (Belgia), președinte al EUROCITIES
- Eckart Würzner, primarul orașului Heidelberg (Germania), președinte al Energy Cities
- Mercè Conesa i Pagès, președintele provinciei Barcelona, primar al orașului Sant Cugat del Vallés (Spania), membră a Comitetului executiv al Climate Alliance (Alianța pentru climă)
- Julije Domac, directorul REGEA, Agenția regională pentru energie din Croația Nord-Vest, președinte al FEDARENE
- Asa Karlsson Björkmarker, viceprimarul orașului Växjö (Suedia), membră a Consiliului ICLEI Europe
- Furio Honsell, primarul orașului Udine (Italia), purtător de cuvânt al Consiliului localităților și regiunilor europene (CLRE) pentru climă și tranziția energetică

Consiliul european al Convenției primarilor le va oferi liderilor locali și regionali ocazia de a juca un rol mai pronunțat în modelarea și orientarea pe viitor a inițiativei. Membrii Consiliului vor milita de asemenea pentru crearea unor structuri de facilitare a acțiunilor locale privind clima și energia de la nivel național și european, sporind conștientizarea în privința nevoilor locale în rândul factorilor de decizie pe plan european și național.

Acest Consiliu al primarilor își propune să discute orientările strategice ale inițiativei, să se asigure că inițiativa răspunde în cea mai bună măsură nevoilor orașelor și este adaptată așteptărilor lor și să promoveze dialogul între comunitatea europeană a Convenției primarilor și instituțiile UE.

Lansarea Consiliului european al Convenției primarilor, 10 februarie 2017, Bruxelles

Twitter
Schimbaţi informaţii
pe mobil
Facebook
Deveniţi fan
al paginii Convenţiei
Newsletter
Abonaţi-vă la
la buletinul informativ lunar
Rss feeds
Primiţi noutăţile
în timp real
Cu sprijinul politic al Comisiei Europene Cu sprijinul politic al Comisiei Europene. Site web coordonat de Oficiul pentru Convenţia primarilor.
Noutăţi | Agendă | Hartă site | Ajutor RSS | Credite | Juridic